یک روز هنگام آغاز کار با گوگل مپ متوجه می‌شوید که همه‌ی نشان‌ها، سطح و امتیازهای شما از بین رفته است! شوکه می‌شوید که چه اتفاقی افتاده است؟ علت چیست؟ در این راهنما به دلیل مسدود شدن حساب در پروژه‌ی راهنمایان محلی می‌پردازیم.

به طور کلی اگر نشان راهنمای محلی را در نمایه‌ی کاربری (پروفایل اکانت) خود در گوگل مپ نمی‌بینید و از سویی نمی‌توانید به انجمن کانکت وارد شوید و پست بگذارید، به احتمال زیاد از پروژه‌ی لوکال گاید حذف شده‌اید.

چرا گوگل حساب‌ها را مسدود می‌کند؟

به طور کلی مشارکت روی نقشه (و اصولا هر جای دیگری در وب) باید بر اساس واقعیت، تجربه‌ی شخصی و قواعد محصولی باشد که از آن استفاده می‌کنیم. نقشه‌ی گوگل نیز قواعدی دارد که در صورت تخطی از آن حساب کاربری مسدود می‌شود. این قواعد بسیار ساده است و اگر کاربری با نیت خوب و فعالیت حقیقی در وب باشید، حتی بدون اطلاع دقیق از آن‌ها نیز خودبه‌خود این قواعد را رعایت می‌کنید و در پروژه باقی می‌مانید.

اما اگر هدفی جز سازندگی مثبت داوطلبانه و فعالیت واقعی را دنبال کنید (برای نمونه تخریب رقبا، امتیازگیری صِرف، تبلیغات و …) حساب شما مسدود می‌شود.

برای اطمینان از سالم ماندن نقشه و این‌که مردم بتوانند آن‌چه را دنبالش می‌گردند روی گوگل مپ پیدا کنند، گوگل به طور پیوسته فعالیت راهنماهای محلی را بررسی می‌کند تا سودمند، دقیق و مناسب باشند. هر حساب کاربری که خلاف قوانین عمل کند از پروژه‌ی راهنمایان محلی حذف خواهد شد حتی اگر این کار عامدانه نبوده باشد.

از آن‌جایی که قوانین گوگل گاه به گاه تغییر می‌کند، کاربران همیشه باید از به‌روز بودن اطلاعاتشان از قوانین اطمینان داشته باشند. هم‌چنین توجه کنید که گوگل نمی‌تواند پیش از حذف و مسدودسازی حساب لوکال گاید به کاربران اطلاع دهد.

خلاصه و نمونه‌هایی از دلایل مسدودسازی حساب

برخی از کارهایی که ممکن هست کاربر انجام داده باشد و باعث بسته شدن حساب لوکال گاید می‌شود:

  • مشارکت در پروژه‌ی راهنمای محلی با نام شرکت یا برند
  • داشتن بیش از یک حساب در لوکال گاید
  • رفتار و عملکرد نامناسب مانند توهین یا تبلیغات در انجمن جهانی (لوکال گایدز کانکت)
  • گذاشتن نظرات یا عکس‌های تکراری و مشابه، ناقض حریم خصوصی یا کپی شده
  • گذاشتن محتوای توهین‌آمیز یا اسپم
  • افزودن مکان‌های دروغین و غیرواقعی
  • تغییر نام صحیح مکان‌ها
  • گذاشتن نام‌های توضیحی و افزودن کلیدواژه
  • افزودن شماره تماس و وب‌سایت غیرواقعی

جزئیاتی که می‌تواند باعث تعلیق حساب شود

حساب کاربری: خود حساب کاربری نخستین گام برای باقی ماندن در پروژه‌ی راهنمایان محلی است.

نخست این‌که هر کاربر فقط می‌تواند یک حساب در پروژه‌ی راهنمایان محلی داشته باشد. داشتن بیش از یک حساب خلاف قوانین است و منجر به قطع دسترسی کاربر می‌گردد.

نام حساب کاربری باید نام حقیقی شخص باشد و هر گونه نام‌گذاری جعلی و مستعار، نام و برند کسب‌وکار، اطلاعات تماس، ایمیل و وب‌سایت در نام‌گذاری حساب کاربری که می‌خواهد در پروژه‌ی راهنمایان محلی باقی بماند ممنوع است. چون پروژه‌ی راهنمایان محلی، پروژه‌ای داوطلبانه است که فقط برای اشخاص حقیقی تعریف شده است.

عکس حساب کاربری نیز باید نمایان‌گر یک شخص حقیقی باشد. کاربر می‌توان تصویری برای نمایه‌ی خود قرار ندهد و یا تصویری دلخواه بگذارد اما تصویر یک برند و کسب‌وکار از مواردی است که می‌تواند منجر به قطع دسترسی از پروژه‌ی راهنمایان محلی شود.

فعالیت تجاری: پروژه‌ی راهنمایان محلی گوگل (Google Local Guides) یک پروژه‌ی کاملا داوطلبانه است و بنابراین هر گونه فعالیت تجاری در این پروژه خلاف قوانین مشارکت است و دسترسی چنین کاربرانی مسدود خواهد شد. کاربران نمی‌توانند و نباید از فعالیت‌هایی که در قالب این پروژه انجام می‌دهند حق‌الزحمه و درآمدی کسب کنند.

نظر و رای‌دهی: نظرات روی مکان‌ها بناست کاربران را به شیوه‌ای درست برای مراجعه و استفاده از خدمات یک مکان راهنمایی کنند. بنابراین رای‌دهی به مکان‌ها و نظر درباره‌ی آن‌ها صرفا باید بر اساس تجربه‌ی شخصی و بدون درنظر گرفتن منافع باشد.

بر این پایه، رتبه‌دهی تصادفی و بدون تجربه‌ی شخصی و واقعی، نظرات تبلیغاتی برای مکان‌های مرتبط با خود، نظرات تک واژه‌ای، نظرات کپی شده از منابع دیگر مانند ویکی‌پدیا یا هر وب‌سایت دیگر، نظرات تخریبی روی مکان رقبا ممنوع است و در صورت انجام منجر به از بین رفتن نظرات و قطع دسترسی می‌گردد.

عکس: تصاویری که بر روی یک مکان قرار می‌گیرد قرار است نگاه متفاوت کاربران را به جزئیات و کلیات هر مکان واقعی نشان دهد. از سویی عکس‌ها (و در کل هر محتوایی در وب) نباید ناقض کپی رایت باشد.

بر این پایه، عکس‌های کپی شده از منابع دیگر مانند سایت‌های عکاسی یا گردشگری و …، عکس‌هایی با زاویه‌ی نامناسب، عکس‌های تکراری و با زاویه‌ی مشابه، عکس‌های دارای چهره و پلاک بدون رضایت مالک، عکس‌هایی که تمرکز آن‌ها شخص (و نه مکان) است و هم‌چنین عکس‌هایی که همه‌ی حقوق آن متعلق به کاربر بارگذارنده نیست، خلاف قوانین است و در صورت انجام، عکس‌های کاربر حذف و دسترسی او قطع می‌شود.

ویرایش: مانند مشارکت‌های دیگر، ویرایش روی نقشه نیز باید داوطلبانه و بر اساس واقعیت و داده‌های کافی باشد. ویرایش‌های خلاف واقع و با نیت‌های گوناگون مانند دیده شدن در نتایج جست‌وجو یا تخریب رقبا به روشنی ناقض قوانین بوده و دسترسی کاربر قطع می‌شود.

بر این پایه، افزودن کلیدواژه، محصولات، خدمات، نام منطقه یا شهر و روستا و هر گونه توضیحات اضافی به جز نام واقعی در نام‌گذاری ممنوع است. افزودن ساعت کاری غیرواقعی ممنوع است. افزودن هر شماره تماس و وب‌سایتی به جز وب‌سایت واقعی مکان که توسط کارکنان مکان مدیریت شود ممنوع است. هم‌چنین نشانی نادرست و جعلی یا قرار دادن نشانگر در مکانی غیرواقع ممنوع است. هر کدام از این موارد در صورت انجام می‌تواند منجر به قطع دسترسی کاربر شود.

 

اگر هر کدام از موارد بالا توسط کاربری رعایت نشود، منجر به قطع دسترسی او می‌گردد. این مسدودیت می‌تواند به صورت خودکار توسط سیستم هوشمند و یا بازبینی دوره‌ای گوگل انجام شود. مسدودیت اغلب دائمی هست اما امکان فرستادن درخواست رسیدگی مجدد هم وجود دارد.

درخواست بازبینی

پس از مطالعه‌ی موارد بالا، اگر می‌بینید که همه‌ی موارد را رعایت کرده‌اید و هنوز فکر می‌کنید حساب شما در پروژه‌ی لوکال گاید به نادرست و بر اثر اشتباه ناظران یا سیستم، مسدود شده است و از سویی بیش از ۱۰ روز از مسدود شدن حساب شما گذشته است، می‌توانید درخواست بازبینی بفرستید و از گوگل بخواهید دوباره وضعیت حساب شما را بررسی کند.

در این صورت نباید حساب دیگری بسازید و در پروژه‌ی راهنمایان محلی گوگل استفاده کنید. ساخت حساب تازه خلاف قوانین است و می‌تواند منجر به مسدودسازی دوباره شود.

اگر مواردی مانند نظر و عکس نادرست (که جزئیات آن در بالا توضیح داده شد) در حساب کاربری خود دارید، باید همه را پاک کنید و یا اگر ویرایش‌های نادرست محدودی در گذشته انجام داده‌اید، باید متعهد به رعایت قواعد در آینده باشید و سپس درخواست بازبینی بفرستید. توجه داشته باشید که در صورت داشتن مشارکت نادرست در شمار زیاد، به احتمال زیاد حساب شما به صورت دائمی مسدود شده است.

توجه داشته باشید که درخواست بررسی حساب می‌تواند سه تا چهار هفته زمان ببرد و به طور خصوصی به شما پاسخ داده خواهد شد. در بیش‌تر موارد نیز گوگل جزئیاتی از این که چرا حساب شما حذف شده است ارائه نمی‌کند. بنابراین منتظر پاسخ تیم لوکال گاید گوگل بمانید اما در این مدت فعالیت صحیح روی نقشه را ادامه دهید.

برای دریافت فرم بازبینی، با ما در تماس باشید.